Új szolgáltatásunk:

TOPOGRÁFIA vizsgálat

A lencsetervezésénél a keratoconus, a keratoglobus szűrésénél elengedhetetlen. Amennyiben felmerül a szabálytalan cornea felszín gyanúja, vagy az irreguláris astigmia akkor szükséges a vizsgálat elvégzése.
A szem elülső szegmentumának korszerű diagnosztikus műszere. Célja, hogy a cornea felszínének görbületét pontról pontra meghatározza, és térképszerűen ábrázolja.

Speciális kontaktlencsék:

KERATOCONUS

A Keratoconus a corneának olyan abnormalitása, amelyben a cornea felszíne kicsúcsosodik, és alakja irregulárissá válik. A cornea szövetelosztása megváltozik, a cornea apexe elvékonyodik. Ez az elváltozás szemüveggel nem korrigálhat, de az esetek jelentős részében kontaktlencsével a látás javítható. A keratoconus előrehaladása kontaktlencsével lelassítható, sőt néhány esetben meg is állítható.

A keratoconus rendszerint tinédzser korban kezdődik, és több év alatt fejlődik ki. Gyakran az egyik szemen jobban kifejlett, mint a másikon. Sokszor nyugalomban marad vagy visszafejlődik és 40-50 éves korban romlik ismét az állapota.
Bár a közvetlen kiváltó ok nem ismert, a következő feltételezések ismeretesek:
- a szem gyakori dörzsölése allergia miatt
- széna nátha, atopiás dermatitis, ekcéma, vagy asztma
- genetikai hajlam
- kemény kontaktlencse hordása
A statisztikák azt mutatják, hogy azoknál, akiknél a családban keratoconus előfordul, kb. 7%-os a keratoconus előfordulása.

A keratoconus megjelenése a topográfiai felvételen

Amennyiben a fenti tüneteket jellemzőnek találja, keresse fel rendelőnket, hogy segíthessünk az élesebb látás elérése érdekében.